Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mikulást szállított a Közlekedési Központ

Szöveg: Hegedüs Anita |  2014. december 6. 14:46

Immáron hagyománnyá vált az MH Katonai Közlekedési Központ szervezésében, hogy az alakulatnál szolgáló katonák és közalkalmazottak gyermekeit meglátogatja a Mikulás. Levélben üzente meg kicsiknek és nagyoknak, hogy december 5-én, délután három órára érkezik meg a célállomásra.

1595983877

A Közlekedési Központ technikai eszközeit és szakmai kapcsolatait bevetve hajtotta végre a szállítást Lappföld−Budapest, Soroksári út viszonylaton. Először egy „C−17-es repülőgéppel" indultak útnak, majd egy „mozdony vontatta szánnal" és végül „katonai oszlopmenetben" közlekedett a Télapó két Villásfarkú kíséretében. Piros zsákjára, na meg a Fehér Szakállú és két krampusza biztonságára a katonai szállítmánykísérő őrség vigyázott.

1595983877

A 22 fős gyereksereg, miközben izgatottan várta a Télapót, kicsit sem unatkozott. Minden gyerkőc megtalálta a maga szórakozását: mesehallgatás, rajzolás, éneklés, activity és székfoglalós játék, vagy éppen egy kis sütizés melletti csicsergés.

Majd a zene elhalkult, a gyerekzsibongást felváltotta egy csoportos éneklés, s végre belépett az ajtón kíséretével a nagy szakállú Mikulás, aki sok-sok dicséretet és ajándékot hozott a zsákjában, a gyerekek nagy örömére.

A Mikulással és a krampuszokkal való közös táncolás, éneklés után a gyerekek egy záróénekkel búcsúztak a piros ruhástól, aki jövőre ismét megpakolja zsákját, és amerre jár, mosolygós, elégedett gyerekeket hagy maga mögött, pont, mint a Közlekedési Központnál.

1595983878