Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mindenszentek ünnepéhez közeledve

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2016. október 29. 17:21

Elhunyt bajtársak sírhelyeit keresték fel és tisztították meg a napokban az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság debreceni központjának érdekvédői.

1596022271

Mindenszentek közeledtével mindannyian gyakran gondolunk azon szeretteinkre, akik már nem lehetnek közöttünk. Általános szokás, hogy mindenszentek napján rendbe tesszük és virággal díszítjük a sírokat, amelyeken gyertyát és mécsest gyújtunk halottaink üdvéért.

Az elhunytakról történő megemlékezésre, nyughelyeik ápolására és emlékük előtt való tisztelgésre a Magyar Honvédség mindig is kiemelt figyelmet fordított. Ennek megfelelően az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó

1596022272
Parancsnokság debreceni központjának érdekvédelmi részlegén dolgozó katonák október 17–én meglátogatták a Debreceni Köztemetőben végső nyugalomba helyezett Magyar Honvédség Halottjait és Hősi Halottait. A katonák a halottak napi koszorúzás méltó lebonyolítása érdekében megtisztították a sírokat, és eltakarították a korai őszi lehullott leveleket.

„…Mert a legárvább akinek

még halottai sincsenek

bora ecet könnye torma

gyertyájának is csak korma

álldogálhat egymagában

kezében egy szál virággal

mert a legárvább akinek

még halottai sincsenek…"

(Kányádi Sándor:
Halottak napja Bécsben – részlet)

Fotó: 2. KIK