Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Missziós szakfelkészítés kezdődött

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2017. november 20. 14:40

Megkezdődött az MH EUFOR Kontingens 22. váltásának missziós felkészülése az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

1596041470

A célfelkészítést mintegy százan – a híradó-informatikai, és információvédelmi-, valamint a gépjármű-vezetői, illetve a manőverszázadnál a fegyverkezelő beosztást ellátó szakállomány – kezdték meg Székesfehérváron.

Benda László ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka  elmondta: „A missziós felkészítésen való részvétel még nem garancia a sikerhez. Fontos, hogy mindenki a lehető legjobban teljesítsen, hogy a felkészülők közül minél többen csatlakozhassanak a Bosznia-Hercegovinába induló kontingenshez 2018 tavaszán."

1596041471

Az ezred rendszeresen végez híradó-informatikai szakfelkészítéseket misszióba készülő katonák számára, de volt már példa egy teljes kontingens (MH NTE – MH Nemzeti Támogató Elem, Afganisztán) kiképzésére is. „Tavaly az MH EUFOR Kontingens huszadik váltásának felkészítése is a székesfehérvári laktanyában zajlott. A jövő tavasszal kiutazó katonák már azon a kiképzésen is sikerrel részt vettek, és azt követően készenlétben voltak hazai területen" – mondta Megtért István alezredes, az MH EUFOR Kontingens 22. váltásának kijelölt parancsnoka.

1596041471

Fotó: Révész Csaba