Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Montenegrói ellenőrök Tatán

Szöveg: Petrovics Renáta |  2014. november 1. 13:21

Október utolsó hetében az Európai Bizalom- és Biztonságerősítő Intézkedések (CSBM) 2011. évi Bécsi Dokumentumának megfelelően kétfős montenegrói ellenőrcsoport érkezett értékelő látogatásra érkezett Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz.

1595981734

A montenegrói ellenőröket és az őket kísérő MH Vezetési és Doktrinális Központ munkatársait az alakulat parancsnoka, Horváth Gábor dandártábornok fogadta. Részletes tájékoztatót tartott az alakulat történetéről, feladatairól, a folyamatban levő kiképzésről és a látogatás javasolt programjáról. Az előadást követően az ellenőrök megtekintették a csapatemlékhelyet, a számítógépes vizsgatantermet, majd a dandár sportlétesítményeit és akadálypályáját, illetve a szerződéses nőtlen szállót.

1595981735

A montenegrói csoport és kísérőik kilátogattak a szomódi különleges fegyvernemi lőtérre, ahol megtekintették az éppen folyamatban levő kiképzési eseményt és a lőtéren felállított haditechnikai eszközöket – így többek között BTR-80, BTR−80/A típusú páncélozott szállító harcjárművet, T-72-es harckocsit, D-20-as vontatott ágyútarackot és az alakulatnál rendszeresített kézifegyvereket – is.

1595981735

Fotók: a szerző felvételei