Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mostantól teljes a szabályzatok jegyzéke

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. július 6. 7:04

A napokban megtartotta idei soros ülését a Magyar Honvédség Szabályzatfejlesztési Munkacsoportja.

A munkacsoport működése során egy a, Magyar Honvédség szabályzatfejlesztési tevékenységében „mérföldkőnek" számító eseményhez érkezett: a csoport tagjai egyhangúan elfogadták „A Magyar Honvédség hatályos nyílt és nyílt különleges szolgálati könyvek szakmai felelős jegyzéke" című dokumentumot. A jegyzék elkészítése közel egy év folyamatos egyeztető tevékenységet igényelt.

A jegyzék kidolgozásához az a dokumentum szolgált, ami az MH Geoinformációs Szolgálat gondozásában rendszeresen kiadott, a Magyar Honvédségben hatályban lévő nyílt és nyílt különleges szolgálati könyvek cikkszámát, címét, kiadási idejét, árát, valamint a jóváhagyó vagy hatályba léptető intézkedés számát tartalmazta. Ez a dokumentum azonban azzal kapcsolatban nem nyújtott pontos információt, hogy a Magyar Honvédség átalakulása következtében az adott szolgálati könyv szakmailag melyik jelenlegi szerv vagy szervezet felelősségébe tartozik.

1595975126

„A Magyar Honvédség hatályos nyílt és nyílt különleges szolgálati könyvek szakmai felelős jegyzéke" a Magyar Honvédség szabályzatfejlesztési szakterületének egyik alappillérét jelenti. A jegyzékben már minden szolgálati könyvhöz hozzárendelték a szakmai gondozásáért felelős katonai szervet vagy szervezetet. Ők végzik a könyvek meghatározott ciklus szerinti felülvizsgálatát. E jegyzék alapján a szakmai felelős szervezetek vezetői kezdeményezik a szakterületükhöz tartozó szolgálati könyvek fejlesztését, pontosítását, ki-, illetve átdolgozását, hatálytalanítását.

A jegyzékjelenleg 30 szakterületet felölelő több mint 1500 nyílt és hat szakterületet átfogó több mint 120 nyílt különleges szolgálati könyvet tartalmaz.

A szabályzatfejlesztési munkacsoport következő fontos feladata annak a felmérése, hogy ezen szabályzatok közül valójában mennyire van szüksége a Magyar Honvédségnek. Ennek érdekében − a munkacsoport tagjainak javaslata alapján − az MH Kiképzési és Doktrinális Központ elkészítette a  hatálytalanítási jegyzéktervezetet, amelynek elfogadása az egyeztetések végrehajtását követően, a munkacsoport következő ülésén várható.

Címkékkiképzés