Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mozgalmas nyarat tudhat maga mögött a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység

Szöveg: Kresz Fruzsina |  2019. szeptember 30. 7:30

A Magyar Honvédség az utóbbi időben különösen nagy figyelmet fordít a területi alapon szervezett tartalékos katonai szolgálat hiteles bemutatására és népszerűsítésére. Fontos, hogy az emberek az ország egész területén megismerhessék az Önkéntes Műveleti Tartalékos és Önkéntes Területvédelmi Tartalékos rendszerben rejlő lehetőségeket, annak szerepét és jelentőségét az ország életében.

1596069276

Idén nyáron Borsod-Abaúj-Zemplén megye 16 járása kapott kiemelt figyelmet. Itt valósult meg a „Küldetésünk a Haza védelme!" elnevezésű rendezvénysorozat, az egykori miskolci 10. honvéd gyalogezred katonáinak tisztelete jegyében. Ennek során a Magyar Honvédség a helyi önkormányzatokkal, szakképzési centrumokkal és társadalmi szervezetekkel közösen számtalan programot kínált az érdeklődőknek. Ezen programok közül pedig jónéhányban az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár is érintett volt.

A rendezvényeken – melyek között voltak nagyobb szabásúak is, mint Miskolc város Napja, vagy az immár 31. alkalommal megrendezett Gömör Expo – a helyőrség dandárt a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység katonái képviselték. Statikus és dinamikus bemutatók, akadálypálya és air soft lövészet – egyebek mellett ezek a lehetőségek is az alakulatot bemutatni és és népszerűsíteni hivatott programok között voltak. A kínálatot persze mindig a helyszín adta lehetőségek, valamint a rendezvény mérete, hangulata és a látogatók összetétele határozta meg.

1596069276

Ahogyan korábban is, most is a Különleges Díszelgő Csoportnak volt a legnagyobb sikere, hiszen az ő produkciójuk a leglátványosabb. De nem csak a dinamikus bemutatók nyerték el a közönség tetszését, a statikus helyszíneken is nagy volt az érdeklődés, a katonák pedig igyekeztek minden felmerülő kérdésre a lehető legpontosabban válaszolni.

Az áprilistól szeptember közepéig tartó rendezvénysorozat helyszínei között szerepelt többek között Miskolc, Putnok, Harsány, Szerencs, Mezőkövesd és Edelény is.

1596069277