Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Munkaértekezlet Veszprémben

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. március 6. 19:16

Március 4-5-én Veszprémben tartották az I. negyedéves Légierő vezénylőzászlósi munkaértekezletet.

1596076852

A rendezvényt az MH 54. Veszprém Radarezred ezredparancsnoka, Zentai László ezredes nyitotta meg. Beszédében utalt arra, hogy rendkívül fontos az altiszti támogató csatornán keresztüli hiteles és gyors információ-áramlás, amely nagyban hozzájárul a parancsnok vezetői tevékenységének támogatásához.

1596076853

A vendégelőadóként meghívott Jungné Szabó Krisztina alezredes, az MHP Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség kiemelt főtisztje tájékoztatta a résztvevőket az állomány 15M gyakorló ruházattal történő ellátásának helyzetéről.

A folytatásban a légierő haderőnem altiszt képzés igényeinek pontosítására került sor, majd az Acélkocka altisztképzési rendszer tapasztalatait összegezték.

1596076853

Szűcs Pál ezredes, az MHP Haderőnemi Szemlélőség (Légierő) irodavezetője előremutató előadást tartott a modern kori hadviselésről és a döntéshozatali rendszerek megújulásáról. Kiemelte a képzés, valamint a tudatos tervezés fontosságát.

A rendezvényt Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa zárta. Többek között kiemelte, hogy a rendszeresítésre kerülő új technikai eszközök szakszerű üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen az altiszti állomány számára a megfelelő nyelvi kompetenciák megszerzése.

1596076853