Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszaki gépkezelői tanfolyamok Szentesen

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. február 19. 14:10

Műszaki gépkezelői tanfolyamok kezdődtek a napokban Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=412662199180935&id=158548457925645

Az alakulatnál a napokban kezdődött meg a tábori világítószerelvény alkalmazásával, illetve szakszerű használatával kapcsolatos elméleti oktatás. A kurzus a gyakorlati órákat követően írásbeli és szóbeli vizsgával zárul.

A tábori világítószerelvényt – melynek rendeltetése, hogy a világítást, az alacsonyszintű energiaellátást és elosztást biztosítja tábori körülmények közötti létesítmények számára – egy RÁBA H-18-as teherautóra felmálházott konténerben helyezték el.

1599182024

Ezzel a képzéssel egy időben kezdődött meg az ezrednél a PTSZ-M közepes lánctalpas úszógépkocsi műszaki gépkezelői tanfolyam is. Ezt a különleges, 350 lóerős dízelmotoros járművet a Magyar Honvédség elsősorban a katasztrófavédelmi feladatok során alkalmazza kitűnő terepjáró és úszóképessége miatt. A kurzuson az elméleti órák alkalmával a már „B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkező katonák elsajátítják azokat az ismereteket, melyek alapján képessé válnak a műszaki gépek kezelésére, irányítására és üzemeltetésére. Az elméleti oktatást követően a katonák a tanultakat szárazföldi, majd a tiszai vízi vezetés során ültetik át a gyakorlatba.

Fotó: az alakulat Facebook-oldala