Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszaki kezelői felkészítést tartottak

Szöveg: Tomena Gábor őrnagy |  2019. március 3. 13:21

Az AtlasCopco Hilight H4 típusú, tábori térvilágító készlet kezelői felkészítését tartották meg a napokban az MH Anyagellátó Raktárbázison. Ez a képesség a Magyar Honvédség hosszútávú haderőfejlesztési programjának egyik eleme, az eszköz pedig a hadsereg katasztrófavédelmi beavatkozási lehetőségeinek fejlesztéshez járul hozzá.

1599199454
A februárban megtartott felkészítésre – amelyen a közelmúltban beszerzett haditechnikai eszköz kezelését és üzemeltetését mutatta be a beszállító – Debrecenből, Hódmezővásárhelyről, Kaposvárról, Pápáról, Tatáról és Szentesről érkeztek katonák.

Az oktatás általános célja a tábori térvilágító készlet utánfutón való telepítése, annak biztonságos beüzemelése, az eszköz működtetése során felmerülő hibák kiküszöbölése és a kisebb javítási feladatok elsajátítása volt.

A helyszíni világító állvány szilárd, biztonságos és megbízható gép, melyet a legújabb technológia szerint alkottak meg. A szerkezet alvázat – keret, tengely és vontatórúd -, valamint 4 darab, egyenként 1000 watt teljesítményű reflektort tartalmaz.

A világítótorony nagyon hasznos az olyan helyszíneken, ahol nem áll rendelkezésre elektromos csatlakozási lehetőség illetve kiépített infrastruktúra.

Fotó: Kamenyiczky Balázs főtörzsőrmester