Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múzeumok éjszakája Szentesen

Szöveg: Juhász László százados |  2013. június 24. 16:09

Hagyományaihoz híven a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred – az országos eseményekhez kapcsolódva – az idén is csatlakozott a Múzeumok éjszakájához. Az érdeklődők a csapatmúzeumot tekinthették meg. 

Szentesen, a Koszta József Múzeum ebben az évben is célul tűzte ki, hogy a városi múzeum egy meghatározó része legyen ezen a napon a lakosság kulturális életének. Ehhez a programhoz karöltve kapcsolódott a laktanya azzal, hogy a 2009-ben átadott csapatmúzeumát megnyitotta a nagyközönség előtt. 

A késő délutáni órákban, a város főterétől, óránkénti buszjáratok biztosították az érdeklődőknek a laktanyába történő egyszerű ki- és visszajutást. A csapatmúzeumban a „Szentes, műszaki helyőrség a Tisza partján. A város katonatörténete 1848-2009" című állandó kiállítását tárlatvezetéssel tekinthették meg az érdeklődők. A tárlat különlegessége, hogy nem csupán az alakulat történetét idézi fel, hanem Szentes város katonatörténetét, a szentesi emberek katonai életét eleveníti meg az 1848-49-es szabadságharc időszakától, napjainkig. Végigvezetve a látogatót a korabeli eseményektől, a laktanya megalakításának időszakán át az ezred jelenlegi helyzetéig.