Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagy tempót diktálva építik az Ideiglenes Biztonsági Határzárat

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2015. október 2. 20:00

Az országot elsősorban azok tudják megvédeni, akik egész életükben ezt gyakorolták. Ők pedig a katonák – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a migrációs válsággal kapcsolatban tartott székesfehérvári sajtótájékoztatóján, október 2-án, pénteken.

Vargha Tamás közölte: hazánk különböző határszakaszain jelenleg 4800 katona teljesít szolgálatot.

„A Magyar Honvédség katonái emberfeletti munkával, saját maguknak is nagy tempót diktálva építik az Ideiglenes Biztonsági Határzárat, illetve bizonyos határszakaszokon járőrszolgálatot látnak el" – fogalmazott az államtitkár.
Hozzátette: az illegális határsértésekkel kapcsolatosan már önmagában a katonák jelenléte is visszatartó erő.

1596001805

Hallhattuk: Székesfehérvár önkormányzata 10 millió forintos anyagi segítséget nyújt a határvédelemben részt vevőknek. Vargha Tamás kiemelte: a megszavazott források egy részét felhasználva, a katonák javaslatai alapján az ideiglenes szálláshelyeken mobil wi-fi berendezéseket fognak telepíteni.

„Honvédeink jó része több hete folyamatosan, családjaiktól távol teljesít szolgálatot. A mobil wi-fi berendezések segítségével könnyebben tarthatják a kapcsolatot a szeretteikkel" – mondta az államtitkár, aki ezen a fórumon is köszönetet mondott a katonák áldozatos munkájáért.

Vargha Tamás kiemelte: az állampolgárok is nagyra értékelik a Magyar Honvédség munkáját. Mint mondta: jó négy éve a társadalom és a haderő közelebb került egymáshoz. Ennek legfrissebb példája, hogy a közelmúltban a magyar-horvát határ menti Zákány település óvodásai ajándékokkal kedveskedtek a katonáknak.

1596001806


Fotó: a szerző felvételei