Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagyköveteket fogadott dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. augusztus 21. 15:17

Hivatalában fogadta a honvédelmi miniszter Bogyay Katalin ENSZ-nagykövetet, Szilágyiné Bátorfi Edit ljubljanai nagykövetet és Konkoly Norbertet, Magyarország moszkvai nagykövetét augusztus 21-én, Budapesten.

1599191916
Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter elsőként Bogyay Katalin ENSZ-nagykövettel találkozott, aki tájékoztatást adott a New York-i képviselet elmúlt időszakának legfontosabb feladatairól, illetve érintették a Magyar Honvédség missziós szerepvállalásaival kapcsolatos aktuális kérdéseket. A tárcavezető a találkozón elmondta, hogy a Magyar Honvédség számára mindig fontos volt az ENSZ-szel való jó együttműködés, az ENSZ békefenntartó műveleteiben történő részvétel. Dr. Benkő Tibor hangsúlyozta: a honvédelmi tárca kiemelt célja az ENSZ-missziókhoz tett hozzájárulások szinten tartása és a Magyar Honvédség elkötelezettségének további garantálása.

1599191917
Az ENSZ-nagyköveti megbeszélést követően Szilágyiné Bátorfi Edit ljubljanai nagykövetet fogadta a honvédelmi miniszter. Dr. Benkő Tibor kiemelte, hogy a katonai kapcsolatok tekintetében Szlovénia szomszédos országként kiemelt jelentőségű számunkra. A két ország egyik közös történelmi kapcsolódási pontja az első világháborús katonai események, így az ezekről való megemlékezések a centenárium jegyében lesznek megrendezve. A tárcavezető emlékeztetett továbbá, hogy az elmúlt időszakban több előremutató közös programot rendezett meg vagy indított el a két ország.

1599191917
Szintén hivatalában fogadta a honvédelmi miniszter Konkoly Norbertet, Magyarország moszkvai nagykövetét, aki 2018 szeptemberében utazik állomáshelyére. Dr. Benkő Tibor a találkozón úgy fogalmazott: Oroszország fontos szereplő, pragmatikus együttműködésre törekszünk vele. Magyarországon a hadisírok gondozása nagyon fontos kérdés, Oroszországgal pedig ezen a területen kiválóan és szorosan együttműködünk.

Fotó: Szabó Lajos zászlós