Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO-bizottságok Balatonkenesén

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2015. október 14. 15:38

Logisztikai szakterülettel kapcsolatos témákról tárgyal egyszerre két NATO-bizottság is október 13-16-a között az MH Balatonkenesei Rekreációs Központban (MH BRK).

1596002433

A NATO Ellátási és Beszerzési Ügynökség, Műveleti Logisztikai Partnerségi Program bizottságának ülésein a fő téma különféle szövetségi és Európai Uniós projektek logisztikai támogatása. A Magyar Honvédség 2009. óta azért vesz részt ebben a programban, hogy a logisztika területén minél hatékonyabban tudja támogatni a külszolgálatot teljesítő állományt.

1596002433

Jelenleg is összesen hét olyan program van folyamatban, amely hazánkat is érinti. A logisztikai támogatás konkrétan például műveleti területen tábor felépítését és/vagy folyamatos üzemeltetését jelenti, mégpedig a rendelkezésre álló anyagi források lehető legjobb kihasználásával. Különböző védőoltásokat is a programon keresztül lehetett a legolcsóbban beszerezni.

1596002433

A Balatonkenesén tanácskozó másik munkacsoport, a NATO Üzemanyag Bizottság Üzemanyag-technikai Eszköz Munkacsoportja, nevéből adódóan alapvetően üzemanyag-technikai eszközök szabványosításával, és a szakterületre vonatkozó szabályzókkal foglalkozik. Folyamatosan vizsgálja, hogy milyen módon lehet a műveleti területen egységesíteni a témára vonatkozó eljárásokat.

1596002433

Ez a munkacsoport legutóbb hat évvel ezelőtt járt hazánkban. A rendezvényt az MH Logisztikai Központ szervezte.

Fotó: a
szerző felvételei