Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO CREVAL: készül a 39-es zászlóalj

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2013. február 6. 16:25

A májusban esedékes NATO CREVAL-ellenőrzésre készül az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóaljának zászlóalj-harccsoportja. Egy hétig elméleti foglalkozásokon bővítették ismereteiket, majd a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázis gyakorlóterén alkalmazták a tanultakat.

1595948759

Asztalos Lajos őrnagy, a zászlóalj kiképzési részlegének vezetője elmondta: az elmúlt év augusztusában tartott, a Magyar Honvédség egészét érintő harcászati módszertani foglalkozás tapasztalatai egységes ismeretanyagot nyújtanak a kiképzéseken. Az ott meghatározott irányelveknek megfelelően zajlott a rajparancsnokok és helyetteseik felkészítése és vizsgáztatása.

„A rajok az elmúlt egy hétben az összfegyvernemi harc alapjait gyakorolták beépített területen, a rajparancsnok feladatait védelemben, támadásban, valamint menetbiztosítás során, emellett szabályos tereptájékoztatókat is kellett tartaniuk. A NATO CREVAL-ellenőrzésre a felkészülés február közepén a szakaszok összekovácsolásával folytatódik, szintén Hajdúhadházon" – tette hozzá a részlegvezető.

1595948760