Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO-munkacsoport Szentendrén

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2012. november 8. 15:09

A szentendrei MH Altiszti Akadémia adott otthont a NATO Kiképzési Munkacsoport Végrehajtó Bizottsága 2012. évi őszi konferenciájának. A 2012. november 6-án kezdődő kétnapos tanácskozáson huszonhét ország negyvennyolc küldöttje vett részt.

1595944248

A konferencia résztvevőit Horváth Gábor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka köszöntötte. Az évente megrendezett bizottsági üléseken a munkacsoportban a tagállamok és partnerországok képviselői összehangolják a katonai kiképzés és felkészítés terén tett közös indítványokat, hogy tovább erősítsék a NATO- és a partneri haderők képességeinek fejlesztését, ezáltal is előremozdítva a szövetséges hadseregek interoperabilitását.

A delegáció tagjainak a két nap alatt lehetőségük volt megtekinteni az MH Altiszti Akadémia bázisát, beleértve a laktanyában található, az altisztképzés történetét bemutató múzeumot. A kétnapos program során a küldöttek többek között beszámolót hallgattak meg az Altiszti Akadémiának a nem hagyományos módon előállított és alkalmazott robbanóeszközök elleni harc (C-IED) terén fejlődő kiképzési képességeiről, illetve látogatást tettek a Katona-egészségügyi Kiválósági Központban is.

A munkacsoport tagjai a napi értekezleteket követően ízelítőt kaphattak hazánk kulturális örökségéből, így közösen megtekinthették Budapest nevezetességeit, továbbá az Országház épületét, valamint a Szent Koronát.

Fotó: a szerző felvétele