Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ne csak gondozd, ismerd meg!

Szöveg: Németh-Zsohár Agnieszka százados |  2015. október 29. 7:11

„Ne csak gondozd, ismerd meg hősi halottaink hőstetteit!” – ezzel a mottóval fogadták az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási Központ hadisírgondozó szaktisztjei a Vörösmarty Gimnázium, valamint a Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium közösségi szolgálatot teljesítő diákjait a napokban a Farkasréti temető hősi parcellájában.

1596003052

A Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány égisze alatt szolgálatot teljesítő diákok előbb Zsíros István nyughelye előtt hallhatták a százados kimagasló és teljes sikerrel végrehajtott haditettét, majd Massányi Tibor őrnagy tetteiről kaptak ismertetőt.

Ezt követően kezdődött meg az érdemi munka, a diákok bozótot vágtak, gazt irtottak, sírköveket tisztítottak és virágot ültettek a temető parcelláiban.

1596003053

Az egész napos munka eredményeként megújult sírhelyeket a diákok nemzeti színű szalaggal és gyertyák meggyújtásával adták át a közelgő ünnep alkalmából kiérkező emlékezőknek.

A diákok a legnagyobb meglepetésükre találkoztak Massányi Tibor őrnagy fiával is, aki megköszönte hadisírgondozóknak, és a fiataloknak a munkát.

1596003053

Fotó: a szerző felvételei