Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Négyszázan tekertek a sereggel

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2019. május 12. 18:15

Nem rettentette el a hétvégére jósolt időjárás a kerékpárosokat – idén is négyszázan vettek részt a Tekerj a sereggel nevű honvédségi, Balaton körüli kerékpártúrán május 11-12-én.

1599202474
A honvédségi kerékpártúra nyolc esztendeje töretlenül népszerű a bringás társadalom körében; a balatoni táj pedig ezúttal is változatlan fényében várta a rajthoz állókat. Keszthelytől Keszthelyig, végig az északi, majd a déli parton, körülbelül kétszáz kilométert kellett kerékpároznia annak, aki a célnál át szerette volna venni a szervezőktől a jól megérdemelt emléklapot és emlékérmet.

Farkas László, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke elmondta: kifejezetten igénylik az emberek ezt a túrát, melyben az a legjobb, hogy nem verseny. „Aki teljesíti a távot, úgy érzi: letett valamit az asztalra. Idén a legidősebb versenyzőnk hetvenkilenc esztendős volt, a legfiatalabb pedig tizenegy. A rendezvény fő célja az, hogy erősítsük a honvédség és társadalom kapcsolatát" – fogalmazott a főszervező.

1599202474
A résztvevők mindkét nap igénybe vehették a különböző frissítőpontokat és a mozgó kerékpár-szervizt is, illetve az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban tölthették az éjszakát.

Milfai Marietta már negyedszer tekert együtt a sereggel, aki kérdésünkre elmondta, hogy minden évben más okok miatt szép és egyben nehéz is ez a túra. „Tavaly ütköztem az egyik barátnőmmel, idén pedig a második napon a szél gördített elénk váratlan akadályt" – mesélte a keszthelyi célban a kerékpáros, aki rendszeresen vesz részt hasonló túrákon.

1599202475
Fotó: a szerző felvételei