Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nehéz” lövészet Táborfalván

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2012. december 17. 18:43

Egyhetes lövészetet tartottak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái december elején Táborfalván.

Debrecenben és Hajdúhadházon négyhetes elméleti és gyakorlati felkészülés előzte meg a harcjárműirányzók és az aknavető-alegységek lövészetét – mondta el Bolla Zsolt százados, az irányzó szakcsoport parancsnoka. Táborfalván először a BTR–80 típusú, nehéz géppuskával rendelkező páncélozott szállító járművön gyakoroltak a katonák, majd a BTR–80 AM járművek gépágyúival is lőttek. 

1595946614

Amint azt Varga Gábor főhadnagytól és Komor Sándor főtörzsőrmestertől megtudtuk, a 39. Lövészzászlóalj gyakorlott irányzói készítették fel a 24. Bornemissza Gergely Felderítő-zászlóalj, valamint a 2. és 62. lövészzászlóaljak azon katonáit, akiket nemrég helyeztek harcjármű-irányzói beosztásba.

Eközben a szomszédos lőtérszektorban a dandár 82 milliméteres aknavetőkkel felszerelt alegységei hajtottak végre különböző egyéni és kötelék-lőgyakorlatokat.

A táborfalvi gyakorlótéren töltött egy hét jó alkalmat adott a felkészülésre a gyakorlattal még nem rendelkezőknek és a rutinosabb katonáknak; mindemellett a 39. Lövészzászlóalj az itt tanultaknak nagy hasznát tudja venni a jövő évben sorra kerülő NATO CREVAL-ellenőrzésen is.

1595946615