Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem felejtjük az elődöket

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2014. október 4. 8:02

Budapest helyőrségparancsnokának intézkedése alapján minden hónapban más-más alegység gondozza a Fiumei úti temető 52-es parcelláját. Szeptemberben az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár vezető szerveinél szolgáló tisztek és altisztek végezték el a szükséges karbantartási munkákat.

1595979982

Szeptember utolsó napján tíz katonából álló csapat érkezett vödrökkel és seprűkkel felszerelkezve a Fiumei úti temető 52-es parcellájába, hogy területgondozási feladatokat végezzenek. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár vezető szerveinél szolgáló tisztek és altisztek a lehullott falevelektől tisztították meg a parcella füves területeit és útjait, valamint a sírok környékét.

Budapest helyőrségparancsnokának egyik intézkedése alapján a Budapest helyőrség dandár és az MH Ludovika Zászlóalj gondozza az 52-es parcellát, ahol hősi halottak és a Magyar Honvédség halottai nyugszanak. A sírkertben minden hónapban a dandár más-más alegysége végez karbantartási munkákat.

A szeptemberi karbantartási munka végeztével a csapat lerótta kegyeletét az alakulat névadója, vitéz Szurmay Sándor sírjánál.

1595979982

Fotók: a szerző felvételei