Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemere Istvánnal találkozhattak az olvasók

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. november 24. 18:18

Nemere István legújabb, „Tűzön-vízen át” című könyvét mutatta be a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely és az MH Kiképzési és Doktrinális Központ Tudományos Szakkönyvtár író-olvasó találkozóján november 19-én, a Honvédelmi Minisztériumban.

1596004539

„Nemere Istvánt szinte mindenki olvasott. Ha nem is saját néven írt könyvét vagy novelláját, hanem álnevei egyikén írt művét. Magyarországon senki nem írt annyi könyvet, és nem alkotott annyi műfajban, mint ő. Ezért is nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat a népszerű és sokoldalú író" – mondta köszöntőjében Szpisják József dandártábornok. Az MH Kiképzési és Doktrinális Központ parancsnoka kiemelte, Nemere István megjelent műveinek számával tartja a magyar rekordot, műveinek eladási példányszámai pedig megközelítetik a tizenegymilliót. Főleg tudományos-fantasztikus munkái és paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál, romantikus és történelmi regényeket is ír.

A Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely nevében dr. Besenyő János köszöntötte az írót és a jelentős számban megjelent érdeklődő közönséget.

Ezek után az író bemutatta az elmúlt években nagy sikert aratott Luxemburgi Zsigmond idejében játszódó történelmi regénytrilógiáját, melyben Zádor fia Zádor életét követhetjük nyomon. Beszélt a történelmi regényalkotás folyamatáról, annak buktatóiról, illetve a korabeli hadviselés, a hűbéres és zsoldos sereg jellegzetességeiről.

1596004540

Az írótól megtudhattuk, hogyan készül egy történelmi regény, milyen összetevői vannak, mennyire engedheti szabadon az író a fantáziáját, és hogyan lehet megoldani azt, hogy a regénybe bekerülnek korabeli szavak, de ez mégsem megy az érthetőség rovására. Beszélt a regénysorozat hátterét adó Zsigmond-korabeli hétköznapokról, és a regényben is bemutatott viszonyokról, érdekekről, háborúkról és gyilkosságokról.

Novemberben jelent meg a Zsigmond trilógia harmadik kötete Tűzön-vízen át címmel, melyben a fiktív hősök mellett felbukkannak a kor valóban élt történelmi alakjai is. A regényt olvasva megismerhetjük a korabeli társadalmi rétegek mindennapi életét, valamint a Magyar Királyság bonyolult hatalmi viszonyait, és a koronáért vívott harcait is.

Azoknak az olvasóknak, akik megkedvelték Zádort és a trilógia többi hősét, nem kell aggódniuk: a Zsigmond-trilógia ugyan véget ért, de Nemere István tervei szerint hamarosan jönnek a Zádor-trilógia kötetei, amelyekben tovább meséli a főhős életét.

1596004540

Fotó: a szerző felvételei