Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzeti Emlékhelyek Napja és a honvédelem 170. évfordulója – Pákozdon

Szöveg: Honvédelmi Sportszövetség |  2019. május 9. 16:30

A Magyar Honvédség születésének és dicső küzdelmeinek 170. évfordulója alkalmából, ünnepélyes megemlékezésre, rendhagyó történelem- és testnevelés órára kerül sor május 11-én, Pákozdon. Dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a Katonai Emlékparkban (KEMPP) 9.55-kor nyitja meg a rendezvényt.

1599202041
Nemzeti emlékhelyünkön a régió közel kétszáz diákja és közel ötven pedagógusa találkozik egy igazán tartalmas, teljes napot átfogó program keretében.

A „mintaprogramban" résztvevő tanári állomány részére 9.30-tól dr. Simicskó István kormánybiztos, dr. Görög István, a KEMPP ügyvezetője és Török Szabolcs székesfehérvári tankerületi igazgató is tájékoztatót tart: a történelem és testnevelés tantárgyak oktatásának szerepéről, lehetőségeiről a hazafias és honvédelmi nevelésben.

A diákok által leginkább várt esemény az „Iskolák csatája", ahol is öt intézmény negyven-negyven tanulója mérheti össze tudását a legnemesebb küzdelmekben.

A nap során tartanak módszertani bemutató foglalkozásokat, múzeumpedagógiai foglalkozásokat, amelyek során bepillantást nyerhetnek a honvédség születésének és az 1848/49-es küzdelmek hadművészetébe is. Megtekinthető lesz a sukorói csata kiállítása és sok más érdekesség között a huszárság szablyavívása korabeli öltözetben, fegyver-utánzatokkal végrehajtva. A honvédelmi versenyfeladatokat és több kulturális programot követően az eredményhirdetést 14.50-től tartják.

Az esemény sajtónyilvános. Kérjük, részvételi szándékát, külön interjú kérését május 10-én 16.00 óráig szíveskedjen jelezni a [email protected] e-mail címen, vagy a +36 70 456 04 02-es telefonszámon.