Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi hét kezdődött a vezető altiszti tanfolyamon

Szöveg: Soós Lajos törzszászlós |  2015. november 11. 9:17

Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián november 9-én kezdődött meg a III. Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam nemzetközi hete.

1596003694

Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka megnyitó beszédében kiemelte a Magyar Honvédségben elérhető legmagasabb szintű – altisztek képzését szolgáló – tanfolyam fontosságát és a kurzus nemzetközi hetének jelentőségét, mely naprakész kitekintést biztosít a hallgatóknak a világban zajló történésekre. A tábornok emellett megköszönte a külföldi rangidős altisztek megtisztelő jelenlétét, akik elfogadták a Magyar Honvédség vezénylőzászlósának felkérését.

1596003695

Ezt követően Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa tartotta meg előadását, amelyben kifejtette a tapasztalatok megosztásának jelentőségét és azt, hogy mennyire fontos a szövetség aktuális feladatainak megismerése. A főtörzszászlós elmondta: a tanfolyamot első alkalommal sikerült úgy megszervezni, hogy a szövetség parancsnokságain, kiemelt szervezeteiben vezető altisztként szolgáló katonák mellett a V4 tagállamok haderőinek vezénylő zászlósai és a szerb haderő vezető altisztjei is részt vesznek az egyhetes rendezvényen.

1596003695

Fotó: MH Altiszti Akadémia