Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi járőrbajnokságot rendeztek Szlovéniában

Szöveg: Kovács Miklós főtörzszászlós |  2016. szeptember 27. 7:04

Hagyományteremtő szándékkal rendezett nemzetközi járőrbajnokságot Logistic Super Squad Competition (szuper logisztikus rajverseny) névvel a szomszédos országok haderőinek logisztikai egységei számára a szlovén hadsereg logisztikai dandárja a napokban. A Magyar Honvédséget az MH Logisztikai Központ kilenctagú csapata képviselte.

1596020460

A logisztikai dandár helyőrségében, Krajnban megrendezett versenyen szlovének és a magyarok mellett horvát és osztrák logisztikus katonák vettek részt. A négy országból érkezett nyolc csapat egy 17 kilométeres, jelentős szintkülönbséggel és számos elméleti, valamint gyakorlati feladattal nehezített pályán hajtotta végre a járőrfeladatot.

A verseny napjára – az alakulat vezénylő zászlósával együtt – meghívást kapott Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka, aki a házigazda parancsnok, Milan Zurman dandártábornok, illetve Andreas Persteiner vezérőrnagy, az Osztrák Fegyveres Erők Összhaderőnemi Támogató Parancsnokság parancsnoka, valamint Mladen Fuzul vezérőrnagy, a Horvát Fegyveres Erők Támogató Parancsnokság parancsnoka társaságában tekintette meg a járőrútvonal egyes pontjait.

1596020460

A verseny a csapatok megmérettetése mellett a régió logisztikai vezetőinek, rangidős altisztjeinek tapasztalatcseréjét, jövőbeni együttműködésük elősegítését is szolgálta.

A parancsnoki látogatás második napján a delegációk megtekintették a Szlovéniában megrendezett idei legnagyobb nemzetközi gyakorlatot, az Immediate Response 2016-ot, amelyen a résztvevő országok katonái a migrációs válságkezelés egyes elemeit gyakorolták.

1596020460


Fotó: a szerző felvételei