Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi nap a Katonanemzedéki Találkozón

Szöveg: Singer Éva hadnagy - Kálmánfi Gábor |  2016. október 17. 17:17

Amolyan nulladik nappal vette kezdetét október 17-én, hétfőn a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) rendezte, jubileumi, XXV. Katonanemzedéki Találkozó Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK).

A találkozó két hivatalos napja (október 18-19.) előtt a szervezők úgy gondolták: a jeles alkalomból nemzetközi méretűre tágítják találkozójukat. Éppen ezért meghívták a szövetség külföldi, veterán tagszervezeteinek képviselőt, akik Csehországból, Szlovéniából, Ausztriából, Romániából, Szlovákiából és Szerbiából érkeztek hazánkba.

1596021637

Vilner Péter nyugállományú ezredes, a BEOSZ alelnöke a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: ez a kezdeményezés még régió-szerte is egyedülálló, mivel ilyen találkozót még a környező országokban sem szerveztek soha. Hozzátette: a nemzetközi nap célja a tapasztalatcsere, a különböző tagszervezetek megismerése, illetve új kapcsolatok kiépítése.

1596021637

A Katonanemzedéki Találkozó következő két napján a résztvevők megemlékeznek többek között az aktív és nyugállományú nemzedékek egymásra találásának elmúlt huszonöt évéről, az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójáról, valamint előadásokat hallgatnak meg a katonanemzedékek kapcsolatáról, az érdekvédelemről és a szociális ellátásokról.

A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter, védnöke pedig dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.

Fotó: Singer Éva hadnagy