Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi tanfolyam, nemzetközi oktatókkal

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. május 21. 12:18

Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) május 17-20. között rendezték meg a 31. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam (International Military Observer Course – IMOC) 9 tagú nemzetközi oktatói csoportjának felkészítését.

A kurzus katonai megfigyelői tevékenységgel kapcsolatos elméleti és gyakorlati szakfoglalkozásainak eredményes és hiteles levezetése érdekében – a nemzetközi és hazai eljárásoknak megfelelően – nemzetközi oktatói csoport vezeti a tanfolyamot. A hazai és külföldi oktatók kiválasztásának alapvető szempontja a nemzetközi katonai megfigyelői tapasztalat és természetesen a megfelelő angol nyelvtudás volt.

1596013848

Az IMOC-tanfolyam során az oktatók részt vesznek különböző elméleti és gyakorlati szakfoglalkozások levezetésében, továbbá – missziós tapasztalataikat felhasználva – folyamatosan mentorálják, segítik, illetve értékelik a hallgatók tevékenységét.

Az oktatók felkészítése immár hagyományosan az „oktatói hét" keretében zajlott. A megfigyelői tevékenységgel kapcsolatos elméleti és gyakorlati szakfoglalkozásokat, valamint az egyéb feladatokat ekkor osztották el a csoport tagjai között.  Az oktatói hét során az oktatók felkészültek a foglalkozásaikra, részt vettek a különböző gyakorlati foglalkozásokhoz kapcsolódó szemrevételezéseken, illetve begyakorlásokon.

1596013848

A 31. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam nemzetközi oktatói csoportjába a hazai kiképzők mellett Horvátországból, Finnországból, Németországból és Szerbiából érkeztek oktatók.
A tanfolyam népszerűségét jól jelzi, hogy a kezdetektől napjainkig a világ 66 országból érkeztek katonák, hogy elvégezzék azt.

A mostani – május 23-án kezdődő – tanfolyamra 29 országból 49 hallgató jelentkezett. Közülük 26 katona pályázatát fogadták el, így a magyar hallgatókkal kiegészülve összesen 33 fő vesz részt a háromhetes tanfolyamon.

Fotó: Bába Melinda