Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyári tábor az anyagellátó raktárbázis hetényegyházai bázisán

Szöveg: Darabos Imre százados |  2014. július 17. 6:27

Itt van a nyár, és ezzel együtt a nyári táborok szezonja is: a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis négy helyőrségében (Pusztavacson, Hetényegyházán, Táborfalván és Budapesten) több turnusban folynak a napközis táboroztatások az állomány gyermekei részére. A július 7−11. között először megrendezett hetényegyházai tábor már sikerrel le is ment.

1595975710

A Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Humán Alosztály tábora mintájára, az idei évben először a bázisparancsnokság (Hetényegyháza) is megszervezte a dolgozók gyermekei részére nyári táborát. A szervezésben és a lebonyolításban sokat segített a kecskeméti Bolyai János Gimnázium megkeresése, amelyben kérték, hogy az érettségi előtt álló diákok társadalmi munkaként működhessenek közre a táborok lebonyolításában. A tábor első turnusa július 7-től 11-ig tartott, amelyen huszonhét, 6−14 éves korú gyermek vett részt a szervezők által összeállított színes programokon.

Az első napon a gyerekek megismerkedtek a laktanyával és technikai bemutatókon vettek részt. A hőségnek köszönhetően óriási sikert aratott a tűzoltóautó vizes bemutatója, amely után jó szolgálatot tett a váltóruha. Délután kézműves-foglalkozás és foci zárta a napot.

1595975711

Másnap a lurkók részt vettek az Európa Jövője Gyermek- és Ifjúsági Találkozó (CSIPERO) programjain, és játszottak egy nagyot a kecskeméti arborétum játszóterén. Délután sorversenyek következtek.
A szerdai nap kissé borongós, esős volt, de az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tett látogatás ennek ellenére emlékezetes maradt. A jelenleg is rendszerben lévő repülőgépeket testközelből lehetett megnézni, majd az MH Légijármű Javítóüzemben a már kivont eszközökbe még beülni is szabad volt. A repülőmúzeumban a túlnyomásos ruha és a pilótasisak felpróbálása is nagy élménynek bizonyult.

1595975711

Csütörtökön a Kecskeméti Vadaskertben tett látogatás volt a fő attrakció. Péntekre a már eléggé fáradt társaságnak egy könnyed program maradt: ellátogattak a kecskeméti rajzfilmstúdióba. Itt megismerkedtek a régebbi, illetve újabb rajzfilmkészítési technikákkal, egy-egy ismert (vagy kevésbé közismert) rajzfilm segítségével.

A jó hangulatú hét végén a gyermekek többsége már jelezte, hogy szeretne részt venni a második turnusban, augusztus 4−8. között is.

1595975711

Fotó: Hovány-Pap Melinda főtörzsőrmester és
Vörös Flóra