Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyugdíjas találkozó a kecskeméti repülőbázison

Szöveg: Szausev Xénia |  2015. május 10. 21:28

Nyugdíjas találkozót rendeztek a napokban, a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

1595993450

Koszorúzással kezdődött a nyugdíjas találkozó a kecskeméti repülőbázison – a rendezvényn több mint háromszáz volt katona vett részt. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és jogelődjeinek kötelékében, repülőhalált halt repülőgépvezetők és szolgálatteljesítés közben elhunyt repülőműszakiak emlékére állított emlékműnél, koszorút helyezett el Fekete Tamás alezredes, a bázis megbízott parancsnokhelyettese, dr. Jónás János alezredes, törzsfőnök-helyettes. A Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete nevében koszorút helyezett el Csóka Tamás nyugállományú ezredes, Deák István nyugállományú őrnagy, valamint Szondy István nyugállományú őrnagy. A Magyar Veterán Repülő Szövetség Kecskeméti Területi Alapszervezetének képviseletében Őrs Ágoston nyugállományú okleveles mérnök alezredes, Varsányi Mihály nyugállományú alezredes, valamint Lengyel István nyugállományú őrnagy helyezte el az emlékezés koszorúit.

1595993450

A nyugdíjas találkozót megnyitva Fekete Tamás alezredes úgy fogalmazott: „Hiszem azt, hogy ezek az alkalmak közelebb hoznak minket egymáshoz, egymás elfogadásra és megbecsülésére nevelnek minket, habár alapvetően a kölcsönös tisztelet és a bajtársias magatartás mindig is jellemző volt úgy az aktív, mint a nyugállományú katonákra." A megbízott parancsnokhelyettes összefoglalta, milyen feladatokat hajtottak végre a kecskeméti alakulat katonái, majd szólt a jelentősebb, jövőbeli szerepvállalásokról is.

1595993450

A program része volt a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar és a Honvéd Együttes műsora, egy JAS-39 Gripen műrepülése valamint a kiállított haditechnikai eszközök megtekintése is.

1595993451

Fotó: a szerző felvételei