Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Olaszország nagykövetét fogadta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2018. július 9. 13:33

Udvariassági és egyben bemutatkozó látogatásra érkezett Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez július 9-én, hétfőn, Budapesten.

1599190229
Dr. Benkő Tibor tárcavezető a találkozón elmondta, hogy a két ország között fennálló kiváló katonai együttműködésből kiindulva Magyarország továbbra is nyitott kapcsolataink továbbfejlesztésére.

Kitűnőnek nevezte a kapcsolatot a magyar és az olasz katonák között is, hiszen több nemzetközi misszióban is közösen végzik feladataikat, mint például Irakban, Afganisztánban vagy a Nyugat-Balkánon.

1599190232
A honvédelmi miniszter üdvözölte az új olasz kormány erőfeszítéseit a tömeges, illegális migráció megfékezése érdekében. Dr. Benkő Tibor hangsúlyozta, hogy hazánk a déli irányból érkező fenyegetéseket komplexebbeknek és várhatóan hosszabb távon fennmaradónak tekinti, mint a keletieket, így fontos, hogy ezekre hatékony és hosszú távú megoldást szavatoló intézkedések szülessenek.

1599190232
A találkozón a felek az aktuális biztonsági kihívások mellett érintették még a két ország közötti védelmi ipari együttműködések lehetőségeit is.

1599190233
Fotó: Szabó Lajos zászlós