Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önkéntes területvédelmi tartalékosok pápai kiképzésen

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2020. május 24. 11:18

Több katonai szervezetnél – köztük az MH Pápa Bázisrepülőtéren – teljesítenek szolgálatot a veszélyhelyzet alatt az aktív állományúakkal együtt önkéntes területvédelmi tartalékos katonák.

1596079917

Az elmúlt hetekben országszerte folyamatosan végezték az idősotthonok fertőtlenítését a Magyar Honvédség katonái. Közülük sokan önkéntes területvédelmi tartalékosként vettek részt a feladatban, akik azt megelőzően speciális felkészítést kaptak a feladatvégrehajtáshoz. Többek között az MH Pápa Bázisrepülőtér is részt vett a tartalékos katonák kiképzésében.

1596079920

Az önkéntes területvédelmi tartalékosok  pápai hivatásos és szerződéses katonák vezetésével készültek fel a járványügyi helyzet miatt megnövekedett feladatokra. A tartalékosok a fertőtlenítési munkálatokkal összhangban elrendelt vegyivédelmi képzés mellett katonai rendészeti alapfelkészítést is kaptak, amely során rendész- és jogi alapismereteket szereztek, valamint intézkedéstechnikai alapokat tanultak.

A tartalékosok példaértékű munkáját Gadó Imre alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese  köszönte meg az őket búcsúztató állománygyűlésen.

GALÉRIA