Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önöktől tanultuk a szakmát…

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2012. december 7. 21:40

Nyugállományú kollégáinkkal, egyben példaképeinkkel való kapcsolattartás a Magyar Honvédség minden alakulatánál kiemelt feladat. Önöktől tanultuk a szakmát és ezt az örökséget ápolnunk kell – hangsúlyozta Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka Székesfehérváron.

A Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Klubjának száz tagja látogatott el december hetedikén az MH Összhaderőnemi Parancsnokságra (MH ÖHP). A vendégeknek Domján László vezérőrnagy a Magyar Honvédségről tartott tájékoztatót. A tábornok többek között elmondta, hogy a mai haderő „fiatal, nyelveket beszélő, dinamikus" katonákból áll, akik minden tekintetben megfelelnek a kor kihívásainak és nemzetközi szinten is megállják helyüket.

„A magyar katona nemzetközi elismerése kiemelkedő. A Magyar Honvédség bármilyen nemzetközi környezetben, bármilyen típusú műveletben részt tud venni, akár vezető nemzetként is" – fűzte hozzá Domján László.

1595946038

A jelenlegi kihívásokkal kapcsolatosan a parancsnok kiemelte: fő cél a jelenlegi minőségi állomány megtartása és a „gazdálkodási filozófia" megváltoztatása. „Több tekintetben meg kell változtatnunk a gondolkodásmódunkat. Digitális korban élünk és ennek megfelelően kell átalakítanunk vezetési módszereinket" – mondta a vezérőrnagy.

Az ÖHP parancsnoka tájékoztatójában hangsúlyozta a külső kommunikáció fontosságát. Mint mondta, a mai kor elengedhetetlen követelménye, hogy minden katonai szervezetnek „jól kell menedzselnie" saját értékeit. „A fiatalok igenis érdeklődnek a haderő iránt, csak másként kell megszólítani őket, mint régebben. Kézzel fogható élményekre van szükségük, így amennyire lehetséges, ki kell tárnunk a laktanyák kapuit" – tette hozzá.

1595946038

Juhász János nyugállományú alezredes, a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Klubjának vezetője a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: számunkra fontos minden olyan információ, ami a haderő jelenlegi helyzetével összefügg.

„Közel negyven évet töltöttünk el annak idején a hadseregben, ezért is fontos számunkra ismerni ezeket a változásokat. Klubunk minden segítséget megkap a haderőtől" – fogalmazott Juhász János.

A klub idén ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját és jelenleg közel 400 tagja van.

Fotó: A szerző felvételei