Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önzetlen segítségnyújtás

Szöveg: Gémes Ildikó százados |  2012. december 17. 13:09

Az Európai Sors-Társak Közhasznú Egyesület szervezésében december 15-én ötödik alkalommal osztottak meleg ételt és teát Budapesten, a nyolcadik kerületi Teleki László téren.

1595946606

A rendezvény sikeres lebonyolításához több katonai szervezet – az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH Ludovika Zászlóalj, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar és az MH Honvédkórház –, valamint a rendőrség is hozzájárult. 

Az Európai Sors-Társak Közhasznú Egyesület azoknak a bajbajutott embereknek nyújt segítséget, akik a lakásmaffia áldozatává váltak és emiatt az utcán, illetve a megszokott életvitelükből kikerülve, rosszabb körülmények között kénytelenek élni. A Magyar Honvédség pedig úgy tud segíteni e nehéz sorsú embereken, hogy eszközeivel, állományával és logisztikai támogatásával csatlakozik egy olyan rendezvényhez, amely a jó ügyet szolgálja.

1595946607

A Budapest helyőrség dandár támogató zászlóaljának és a Hungária körúti objektum üzemeltető osztályának katonái december 15-én, szombaton kora reggel ételosztó, étkező és egészségügyi sátrakat állítottak fel, valamint az egyesület által biztosított alapanyagokból babgulyást főztek. A gulyáságyúkban több mint kétezer embernek elegendő mennyiségű leves rotyogott.  A honvédtiszt-jelöltek az ételosztásban segítettek, míg az egészségügyi sátrakban szűrést végeztek a Honvédkórház orvosai és ápolói.

Török-Szabó Erzsébet az egyesület elnöke elmondta: tizenhat éve foglalkoznak a lakásmaffia áldozatainak megsegítésével. Megköszönte a támogatást a honvédelmi miniszternek, illetve az alakulatoknak. Az asztali áldást Rácz István főhadnagy, a dandár katolikus tábori lelkésze mondta el.

1595946607

Fotók: A szerző felvételei