Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Óriási siker a Syma Csarnokban

Szöveg: Markovics Zita hadnagy |  2014. május 1. 13:21

Ha az ember game show-ra látogat, akkor abban nincsen semmi különös, ha zöld hajú mesefigurákkal, zombikkal, A gyűrűk ura vagy a Star Wars szereplőivel találja szemben magát. A Syma Csarnokban megrendezett Play IT Show-n azonban rajtuk kívül még több ezren megfordultak a debreceni honvéd középiskola standjánál.

A debreceni Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium két katonaoktatója és két növendéke várta az érdeklődőket a budapesti Play IT Show elnevezésű számítástechnikai kiállításon és vásáron. Az évente kétszer (tavasszal és ősszel) megrendezett expó minden alkalommal több mint 14 ezer embert, köztük családokat, általános és középiskolásokat vonz a helyszínre.
A video- és számítógépes játékok világában jártas résztvevők óriási érdeklődéssel fordultak a valódi fegyverek, harci járművek, a katonák és a honvéd középiskola felé.

1595971234
Több ezren voltak kíváncsiak a honvéd középiskola standjára

A Gábor Dénes iskola katonaoktatói és növendékei sok száz látogatóval ismertették meg az intézményükben folyó honvédelmi oktatást, a katonanövendékek mindennapjait. Több ezren látták a kivetítőn a különböző rendezvényeken, a hétköznapi eseményeken készült fotókat és az iskoláról készített promóciós kisfilmet. Több mint háromszázan töltötték ki a tizennégy kérdésből álló honvédelmi totót, amiért cserébe ajándéktárgyakat kaptak a válaszadók.

A HM Miniszteri Kabinet Sajtóosztálya szervezőmunkájának köszönhetően a Magyar Honvédség standja egyébként második alkalommal vett részt a neves eseményen. Ezúttal az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH Ludovika Zászlóalj, az MH Altiszti Akadémia, a HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. és a HM Miniszteri Kabinet Honvédelmi Kötelék Programiroda mellett a HM Parlamenti Államtitkárságához tartozó Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium is képviseltette magát.

1595971234
Sokan kitöltötték a honvédelmi totót is

Fotó: a szerző felvételei