Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Őrzők napja

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2016. szeptember 27. 17:46

Idén második alkalommal rendezték meg a szentendrei Duna-korzón az Európai autómentes napot és az Őrzők napját.

1596020470

Az ötletgazda, Kovács László ezredes, a város rendőrkapitánya elmondta: „A tavalyihoz képest több iskola és óvoda látogatott ki a rendezvényre, amelyen a rendőrség, a kataszrófavédelem és a Magyar Honvédség is képviseltette magát. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen a városban minden »őrző« szervezet jelen van és csatlakoztak is felhívásunkhoz."

1596020470

A reggeli órákban a Szentendrei Helyőrségi Zenekar térzenéjével kezdődött a rendezvény, amelyet a város rendőrkapitánya és Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitott meg.

A Duna-korzón megrendezett Őrzők napján az MH Altiszti Akadémia haditechnikai eszközei és harcjárművei is megtekinthetők voltak, a kilátogató gyerekek rögtönzött akadálypályán próbálhatták ki ügyességüket.

1596020470

A rendőrök traffipaxszal mérték a futás sebességét és KRESZ-parkot is felállítottak, ahol a biztonságos közlekedés szabályaira hívták fel a figyelmet.

A katasztrófavédelem munkatársai egy autóbaleset szimulációt mutatott be: két autó „ütközött", majd az összeroncsolódott járműből a sérülteket a tűzoltók szabadították ki.

1596020470

A látványos programok megtekintése mellett a kicsik és nagyon interaktív foglalkozásokon vehettek részt, megismerhették többek között a baleseti helyszínelők és a tűzoltók munkáját, de volt kutyás bemutató, aki pedig felmerészkedett a tűzoltó autó kosarába, megcsodálhatta a csodálatos panorámát is.

1596020471

Fotó: a szerző felvételei