Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összemérték szellemi és fizikai felkészültségüket

Szöveg: Bakos Sándor alezredes |  2014. április 5. 18:52

A Magyar Honvédség, valamint a Honvédelmi Kötelék Programiroda idén tavasszal megyei szintű honvédelmi versenysorozatot hirdetett meg az ország középfokú oktatási intézményei számára, a sport eszközeivel nyújtva segítséget a katonai alapismeretek oktatásához. A Komárom-Esztergom megyei fordulót Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál rendezték meg.

1595969763
A versenyen Komárom-Esztergom megyei középiskolás diákok vettek részt

A versenyt Horváth Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka nyitotta meg, majd a lelkes fiatalok kézigránátdobással egybekötött akadályfutásban, lövészetben, tájékozódási futási elemeket tartalmazó mátrixfutásban, 4×400 méteres fegyveres váltófutásban, valamint a honvédelmi totó kitöltésében mérhették össze tudásukat és felkészültségüket.

A versenyt követő technikai bemutatón a középiskolás diákok megtekintették az alakulatnál rendszeresített technikai eszközöket. A versenyzők közül többen is érdeklődtek a katonai pálya iránt.

1595969764
Az egyik versenyszám a 4X400 méteres váltófutás volt

A versenyt a tatabányai Mikes Kelemen Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola csapata nyerte meg. A második helyezett a kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium, a harmadik a dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Szakközépiskola csapata lett.

A verseny szervezésében és lebonyolításában az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság titkársága vett részt.

1595969764
Az akadálypályán nemcsak a gyorsaság, az ügyesség is számított


Fotó: Vicze Károly százados