Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összemérték tudásukat a raktárbázis tűzoltói

Szöveg: Zsigmond Réka |  2014. május 3. 10:28

Az MH Anyagellátó Raktárbázis káli objektumában rendezték meg a bázisparancsnokságok tűzoltó szakmai versenyét április 29-én. A rendezvény egyúttal felkészülés is volt az MH Összhaderőnemi Parancsnokság által a közeljövőben megrendezendő, Magyar Honvédség-szintű tűzoltóversenyre.

A versenyen négy csapat és hat egyéni versenyző indult. A versenyfeladatok a magas fokú elméleti szakmai tudás mellett a gyors, gyakorlati végrehajtást is mérték.

1595971257
Tűzoltás porral oltó készülékkel

Az egyéniben indulók egy százméteres tűzoltó-akadálypályán mérték össze tudásukat. Többek között meg kellett mászniuk egy kétméteres palánkot, majd egy sugárcsövet kellett felszerelniük és csatlakoztatniuk, végül pedig porral oltó készülékkel tüzet oltaniuk.

A csapatoknak a tűzoltópályán a 4×100 méteres váltófutásban, valamint a MAN-SCHMITZ gépjárműfecskendőről történő vízsugárszerelésben kellett a leggyorsabb időt elérniük.

Az egyéni versenyzők közül a hetényegyházi bázisparancsnokságon dolgozó  Mócza Lóránt közalkalmazott végzett az első helyen. Az első csapatnak járó vándorserleget pedig a pusztavacsi bázisparancsnokság tűzoltói vihették haza.

1595971257
A győztes csapat

Fotó: a szerző felvételei