Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összeült a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Véleményező Munkacsoportja

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2017. február 2. 17:09

Megtartotta idei első ülését az elismerésre javasolt személyekkel kapcsolatos felterjesztések véleményezése céljából létrehozott HM Társadalmi Véleményező Munkacsoport.

1596027042

A január 31-re szervezett, döntés-előkészítésre irányuló megbeszélést dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály megbízott főosztályvezetője nyitotta meg a Honvédelmi Minisztériumban. Az ezredes nyitóbeszédében köszönetet mondott a résztvevő szervezetek képviselőinek az előkészítő munkában vállalt tevékenységért és az évek során tanúsított hatékony együttműködésért. Mindemellett a főosztály vezetője hangsúlyozta, hogy a Társadalmi Véleményező Munkacsoportnak kiemelten fontos szerepe van a honvédelem ügyének elősegítése, valamint a hazafias nevelés érdekében huzamosabb ideig eredményesen munkálkodók méltó elismerésében.

1596027042

Ebben az évben több mint száz, az állomány tagjának nem minősülő személy elismerésre vonatkozó javaslat érkezett a minisztériumba. A keddi ülésen a Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály, illetve a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség által összesített és előzetesen megvizsgált javaslatokat a munkacsoport állandó tagjai – például a HM Védelmi Igazgatósági Főosztály vagy a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakértői – véleményezték. Ezen a fórumon foglalhattak állást a felterjesztésekkel kapcsolatban azon országos civil szervezetek és egyesületek meghívott képviselői is, amelyek regionálisan működő tagszervezetei elismerésre vonatkozó javaslatot küldtek a tárcához.

A Társadalmi Véleményező Munkacsoport szakmai állásfoglalása szerint felterjesztett javaslatok jóváhagyását követően az elismerésben részesülőknek a Katonaözvegyek Országos Találkozóján, a március 15-e alkalmából szervezett központi ünnepségen, illetve a társadalmi szervezetek egyéb jubileumi ünnepségein lesz majd lehetőségük átvenni a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök által adományozható elismeréseket.

1596027043

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária