Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ösztöndíj a tehetséges fiataloknak

Szöveg: Kovács Zoltán |  2013. április 11. 14:19

Bízom benne, hogy ezt az ösztöndíjat mindenki a legjobb tudása és tehetsége szerint fogja felhasználni, és egyfajta befektetésnek tekinti – fogalmazott Vargha Tamás a Honvédelmi Minisztérium Manfred Wörner-termében április 11-én, csütörtökön.

A tárca parlamenti államtitkára a Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj átadóünnepségén vett részt. Beszédében Vargha Tamás hangsúlyozta: e díj befektetés a jövőbe!

1595952315

A rendezvényen Várnai Márton, az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese is gratulált a díjazottaknak és megköszönte, hogy az ösztöndíjjal hosszú évek óta támogatja a Honvédelmi Minisztérium a tehetséges roma fiatalok oktatását.

Ebben a félévben Gráfel Norbert Márk, a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola tanulója, Gulyás Levente, Ianau Norbert, valamint Jaskó Johanna, a Wesley János Többcélú Intézmény hallgatói és Tóth Andrea Erzsébet, a Vay Ádám Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium növendéke nyerte el az ösztöndíjat.

Rendhagyó módon, az ösztöndíjra történő jelentkezések magas színvonalú támogatásáért emléklapot és könyvcsomagot is adományoztak a Wesley János Többcélú Intézmény tantestületének, amit Tímár Ilona tanárnő vehetett át.

A Honvédelmi Minisztérium 2003 óta minden félévben odaítéli a Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíjat a majdan tiszti és altiszti pályát választó, hátrányos helyzetű növendékek és hallgatók részére.

1595952316

Fotó: a szerző felvételei