Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öt katonafiút nevelt fel

Szöveg: Horváth Zoltán |  2014. július 1. 18:52

A százesztendős Milisits Károlynét, Krisztina nénit köszöntötték a Vas megyei Nardán július 1-jén, kedden. A kerek születésnap alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök emléklapot, míg Hende Csaba honvédelmi miniszter elismerő oklevelet küldött az ünnepeltnek.

1595974849

Bensőséges hangulatú ünnepségnek adott otthont a Vas megyei Narda, ahol a családtagjai, rokonai, a helyi önkormányzat vezetői, valamint Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője megbízásából Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály főosztályvezető-helyettese köszöntötte a 100 esztendős Milisits Károlynét.

Krisztina néni 11 gyermeknek adott életet: hat lánynak és öt fiúnak. Utóbbiak közül valamennyien katonaként is szolgálták a hazát, hárman határőrként, ketten honvédként.
„Öten összesen több mint 120 hónapot töltöttek el a haza fegyveres szolgálatában" − mondta könnyeivel küszködve Milisits Károlyné, miközben átvette azt az elismerő oklevelet, melyet Hende Csaba honvédelmi miniszter a honvédelem érdekében végzett áldozatos munkájáért adományozott neki.

1595974850

„Nagyon komoly tiszteletet érdemel az a tény, hogy Krisztina néni 11 gyermeket nevelt fel, akik közül öt fiú katonaként is szolgált. A sors furcsa véletlene, hogy éppen azon a napon, július 1-jén született, mint az anyák megmentője, Semmelweis Ignác" − mondta köszöntőjében Papp Ferenc ezredes.

A 100 esztendős Krisztina néni idős kora ellenére ideje legjelentősebb részét olvasással tölti. Így a születésnapi ajándékok közül leginkább annak a „Vitézségért" című könyvnek örült, melyet a Honvédelmi Minisztérium főosztályvezető-helyettesétől vehetett át. De természetesen nagyon meghatotta az az emléklap is, melyet Orbán Viktor nevében Glavanics Krisztina, Narda polgármestere adott át neki.

1595974850

Fotó: Cseh Gábor