Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötcsillagos vendéglátás – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. április 13. 17:14

Bujákra általában emlékezetből mennek a vendégek. Vannak, akik azért, mert kikapcsolták a GPS-t az autóban: közülük néhányan el is tévednek a nógrádi kis falvak „útvesztőiben”. Mások pedig azért vágynak vissza, mert még élénken él emlékezetükben, hogy milyen „főúri” kiszolgálásban volt részük legutóbbi látogatásukkor is.

1596030376
A bujáki üdülő – hivatalos nevén MH Anyagellátó Raktárbázis 5. számú Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központ (MH 5. KORK) – ugyanis objektumainak, természeti adottságainak és nem utolsósorban az ott dolgozók munkájának köszönhetően valóban egy életre szóló élményt nyújt minden vendég számára. A bujáki várrom alatti völgyben elterülő üdülőkomplexum egy igazi gyöngyszem. Vadászkastélyra hajazó főépületével, a fák között fel-felbukkanó vendégházaival, két tavával, „őserdejével", gondozott parkjaival elvarázsol minden idelátogatót.

De mielőtt átmennénk teljesen „költőibe", Vincze Ernő őrnagy, megbízott központparancsnok-helyettes bemutatja a hátteret, a kulisszák mögött folyó munkát, valamint problémáikat is, amiből viszont megint csak az derül ki, hogy itt minden a vendégekről szól. Mert az itt pihenőknek nem kell tudniuk arról, hogy Buják idén január elsején került az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandártól az MH Anyagellátó Raktárbázis irányítása alá. Az átadás-átvételi folyamat több hónapot vett igénybe – gondoljunk csak bele, mennyi szervezési, adminisztrációs és egyéb feladatot kellett megoldaniuk –, ezért március elsejéig nem is fogadtak vendégeket.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin április 14-én, pénteken megjelenő számában!)