Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötszáz kilogrammos bombát találtak a Duna partján

Szöveg: Szűcs László |  2015. november 11. 7:11

A 45. héten, azaz november 2-8. között 54 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 13 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ember Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 2202 bejelentést kaptak.

November 6-án a Adonyba vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Duna parton – a bejelentés szerint – egy második világháborúból visszamaradt robbanótestet találtak az arra járók. A Bukta Balázs százados vezette járőr a helyszínen megállapította, hogy a vízből egy 500 kilogrammos bomba került elő. A veszélyes szerkezetet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

November 8-án Dunaföldvárról érkezett a bejelentés a tűzszerészügyeletre, hogy a Hősök terén, földmunkák közben, világháborús robbanószerkezet került elő. A Pozderka Attila főtörzsőrmester vezetésével helyszínre küldött járőr egy 37 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátnak azonosította a szerkezetet, amit a központi gyűjtőbe szállítottak.

Címkéktűzszerész