Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Óz várja a gyerekeket a Csiribiri Családi Napon

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. november 1. 19:39

A Turay Ida Színház színészei fogják szórakoztatni a gyerekeket november 9-én, vasárnap 11 órától a már jól ismert Csiribiri Családi Napon, Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A vendégszínészek az Óz című mesejátékkal készülnek, amelyet L. F. Baum könyve alapján Albert Péter vitt színpadra.

Az előadást varázslatos díszletek, jelmezek, izgalmas fordulatok, csodálatos énekek és káprázatos táncok teszik felejthetetlenné. A történet szerint a kansasi rónaság közepéről Dorkát a forgószél csodás vidékre repíti, a mufurcok országába. A jóságos Északi Boszorkánytól megtudja, hogy Smaragdvárosba kell eljutnia Ózhoz, a legnagyobb varázslóhoz, mert csak az ő segítségével juthat vissza az otthonába.

A hosszú vándorút során Dorka igaz barátokra talál: a Szalmababára, a Bádog Favágóra és a Gyáva Sörényesre, ők is a Bölcsek Bölcse segítségére vágynak. Számtalan kaland után elérkeznek Óz fényes palotájába. A nagy varázsló megajándékozza a Madárijesztőt ésszel, a Bádogembert szívvel s a Gyáva Oroszlánt is bátorrá teszi. De Dorkát csak a jó Déli Boszorkány útmutatása segíti haza szeretett otthonába.

Címkékkultúra