Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályájuk elején…

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2016. szeptember 13. 7:04

Az augusztus 20-án avatott hadnagyok számára tartottak tájékoztató előadásokat Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon (MH ÖHP), szeptember 12-én, hétfőn.

A beosztásuk átvétele előtt álló ifjú tiszteket köszöntve, Huszár János vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka hangsúlyozta: azért szerveződött meg idén is ez a hagyományos találkozó, hogy mindenki pontosan tudja: milyen szervezetnek lett a tagja, és kik is vezetik a parancsnokságot, illetve az alárendelt alakulatokat. Mint mondta, a „kötelesség – hűség – bizalom" hármas jelszava mögé mindenki fel tud sorakozni. Elhangzott: az MH ÖHP jó szakemberei útján képes vezetni alárendelt szervezeteit – azaz a Magyar Honvédség végrehajtó alakulatainak zömét.

1596019591

„A kiképzési feladatok, a missziós tevékenység, illetve a migrációs válsághelyzetből adódó teendők mindennapi és minőségi szintű ellátása kihívást jelent számunkra. Kérem a pályakezdő kollégákat, hogy beosztásuk átvételét követően támaszkodjanak mentoraikra, és tapasztaltabb bajtársaikra. Ne ringassa senki magát abba a hitbe, hogy ő már mindent tud. Fontos az is, hogy érzékenyek legyenek a környezetükre. Ne csak a katonákat lássák maguk körül, hanem az egyenruha mögött az embert is. A feszített ütemű feladatvégrehajtás mellett erre sajnos kevesebb időnk van, mint kellene" – húzta alá a vezérőrnagy.

1596019591

Huszár János hozzátette: a katonaközösség kisebb, és nagyobb léptékben is értéket képvisel, és fiatal hadnagyként mindenkinek ezeket kell képviselnie.

1596019592

A Székesfehérvárra érkezett vendégek előadások keretében ismerkedtek meg a haderő szervezeti felépítésével; a különféle missziós kontingensekkel, valamint képet kaptak a határok mentén végzett feladatokról is. Személyesen ismerkedhettek meg továbbá azon alakulatok, és katonai szervezetek parancsnokaival is, akiknek szolgálati elfoglaltságuk lehetővé tette, hogy jelen legyenek a találkozón.

1596019592

Fotó: a szerző felvételei