Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaorientációs előadások Zala megyében

Szöveg: Lajkó Tibor hadnagy |  2016. december 9. 19:28

Több mint félezer diákot tájékoztattak a zalaegerszegi 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársai a Magyar Honvédség által felkínált tanulási, munkába állási lehetőségekről az elmúlt hetekben. 

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság személyi állománya az ország több középiskolájában tartott rendhagyó tájékoztatót az érdeklődő diákok számára a katonaélet szépségeiről. Zala megyében a 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda kollégái eddig több száz diák előtt ismertették a honvéddé válás folyamatát, annak legfontosabb szakaszait, ezzel is elősegítve a katonai szolgálat iránt érdeklődők pályára irányítását. A megyeszékhelyen kívül Nagykanizsán, Lentiben, Keszthelyen is jártak az iroda munkatársai, ahol a tájékoztatási lehetőséget a fent említett városok oktatási intézményei biztosítottak.

1596024367

Legutóbb a lenti Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola végzős tanulóinak nyílt alkalmuk megismerkedni a hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető, kihívásokkal kecsegtető pályával, amelyet személyes tapasztalatok ismertetésével igyekeztek színesíteni az iroda dolgozói egy-egy interaktív előadás keretén belül.

Fotó: Kovács László őrnagy

CímkékKatonaSuli