Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztás előtt a zalai fiatalok

Szöveg: Gyürüsi Sándor törzszászlós |  2016. december 2. 9:17

November 24-25-én immár 17. alkalommal rendezték meg a Zala Megyei Kormányhivatal által életre hívott Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutatót.

1596024044

Óriási érdeklődés kísérte a rendezvényt, amelyre közel 700-an látogattak el, olyan fiatalok, akik talán életük legfontosabb döntése előtt állnak. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság zalaegerszegi irodájának munkatársai a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakiskolával együttműködve igyekeztek ráirányítani az érdeklődők figyelmét a Magyar Honvédség által kínált továbbtanulási lehetőségekre. Ismerős „terepet" jelentett a katonai egyenruha, ebben az oktatási intézményben ugyanis régóta folyik szervezett keretek között a katonai alapismeretek oktatása.

A rendezvényen megjelent fiatalok sokat beszélgettek az iroda katonáival és igyekeztek megismerni az általuk bemutatott kézi lőfegyvereket.

A pályaválasztási kiállítás két napja alatt sok ifjúban fogalmazódott meg a gondolat, hogy kiszámítható életpályaként a jövőben a Magyar Honvédséget válassza.

1596024044

Fotó: a szerző felvételei