Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási kiállításon a debreceni toborzók

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2016. október 24. 20:23

Idén is megrendezték Debrecenben a Szelet a vitorlába elnevezésű pályaválasztási kiállítást, amelyre ismét meghívták a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzóit.

1596021979

A pályaválasztás előtt állóknak szóló eseményt immár tizenhetedik alkalommal szervezte meg a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. A kétnapos rendezvényen több száz iskolás fordul meg évről-évre, ahol megismerhetik a megyében működő szakiskolákat, továbbtanulási és elhelyezkedési lehetőségeket. A szervezők elmondása szerint ebben az évben 50 középfokú oktatási intézmény és 25 munkáltató csaknem 200 szakma bemutatásával várta a fiatalokat.

1596021980

A katonák standjánál idén is nagy volt a forgalom, a megjelent általános iskolások közül sokan érdeklődtek az ország egyetlen katonai középiskolájaként működő Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumról, az idősebbek pedig az érettségire épülő katonai tanintézeti képzések mellett a szerződéses és az önkéntes tartalékos rendszerről is informálódtak.

1596021980

Fotó: a szerző felvételei