Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási nap a Bocskai iskolában

Szöveg: M. Sz. és F. M. |  2017. június 25. 8:19

A tanév végének közeledtével játékos oktató napot tartottak Budapesten, az újbudai Bocskai István Általános Iskolában. Ennek részeként rendeztek katonai statikus bemutatót, ezzel is segítve a gyerekek pályaválasztását.

1596034807

A rendezvényen Bajzek Zsoltné, Erzsébet, az iskola honvédelmi kapcsolattartó pedagógusa elmondta: három évvel ezelőtt Faludi Miklós főtörzsőrmesterrel, az MH Budapest Helyőrség Dandár Kiképzési Főnökségének kiképző altisztjével vette fel a kapcsolatot, aki a mai napig segítségére van a honvédelmi témájú programok szervezésében. A főtörzsőrmester által ismerhették meg a diákok a katonai rendfokozatokat, különböző kiegészítőket, sapkákat, a kézifegyvereket, valamint belelapozhattak a Katonai Alapismeretek és a Magyar Honvédség évkönyve című kiadványokba is.

A mostani bemutató során a Honvéd Kadét Program egyik végzős diákja, Csoma Sándor segédkezett a kiállított fegyverek ismertetésében.

1596034807

Az iskola külön kérése volt, hogy a diákok megismerkedhessenek az MH Katonai Rendészeti Központ által végzett tevékenységekkel is. Elsőként az alakulatról szóló tájékoztatót hallgathatták meg az érdeklődők, majd a rendszeresített fegyverekkel, a járőrszolgálatban használatos kényszerítő eszközökkel és a szolgálati gépjárművel ismerkedhettek meg. A diákokat leginkább a látványos bilincselési bemutató érdekelte.

1596034807

A rendezvényen a Híradó és Informatikai Főnökség is képviselte magát, egy rádióval felszerelt Mercedes-G280 terepjáróval érkeztek, amely iránt szintén nagyon sokan érdeklődtek.

A továbbtanulási lehetőségeket bemutató előadás és a laktanyalátogatás mellett a mostani programnak az is célja volt, hogy a fiatalok első kézből kapjanak információkat a katonák feladatairól, mindennapi tevékenységéről.

1596034808

Fotó: Markovits Szilvia őrmester és Faludi Miklós főtörzsőrmester