Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási roadshow Szentesen

Szöveg: K. L. |  2016. november 26. 19:26

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred az idei tanévben is folytatja a katonai pályára, katonai oktatási intézményekben történő továbbtanulásra orientáló előadások és tájékoztatók megtartását a Szentes környéki iskolákban. A közelmúltban is több hasonló programot szerveztek.

1596023761

A KatonaSuli-program keretében az alakulat már hetedik éve működik együtt a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolával. Az iskola novemberi nyílt napján az alakulatnak ismét lehetősége  volt bemutatni a honvédelmi alapismeretek tantárgyat az iskolába látogató, illetve továbbtanulni vágyó nyolcadik osztályos tanulók és szüleik részére. A rendezvényen megjelent mintegy kétszáz érdeklődő diák számára az alakulat statikus fegyverbemutatóval, búvár eszközökkel és tájékoztatókkal készült.

Az alakulat vezénylőzászlósa, Kollár László törzszászlós által tartott általános tájékoztatót követően az érdeklődők megtekintettek egy katonai közelharc bemutatót, amelyen – a végzős katonasulis diákok közreműködésével – Kovács Béla főtörzsőrmester oktató mutatta be az elsajátítandó fogásokat.

1596023761

Ezt követően az alakulat katonái – dr. Szabó István őrnagy, személyügyi főnök vezetésével – részt vettek az orosházi Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény nyílt napján. Itt is nagy létszámú érdeklődő jelent meg az, s az ezred ugyancsak különféle bemutatókkal készült. A közelharc-bemutatót változatlanul a szentesi katonasulis tanulók tartották. A katonák ide is elhozták magukkal a  hatástalanított fegyvereket, valamint a búváreszközöket és válaszoltak a felmerült kérdésekre is.

Ezután a szentendrei MH Altiszti Akadémia kért és kapott lehetőséget Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában, hogy altiszti pályára orientáló előadást tartsanak. Az iskola tanulói mellett a szomszédos Horváth Mihály Gimnázium diákjai is átjöttek és részt vettek az előadáson. Mintegy 60 tanuló előtt az akadémia tanulmányi főnöke, Szerencsi Zsolt alezredes általános tájékoztatót tartott az akadémiáról, a képzésről és életkörülményekről. Soós Lajos főtörzszászlós, az akadémia vezénylő zászlósa pedig személyes példákon keresztül mutatta be, mit jelent katonának lenni, egyenruhát viselni és milyen lehetőségek állhatnak a fiatalok előtt az iskola elvégzése után a Magyar Honvédség állományában.

1596023761

A roadshow folytatódik. A következő állomásokon az alakulat katonái, a toborzó irodák munkatársaival együttműködve, pályára orientáló előadásokon vesznek részt. Ezek során – a katonai oktatási intézményekben történő továbbtanulási lehetőségek mellett – az alakulatnál vállalható szerződéses beosztások betöltéséről is tájékoztatják az érdeklődőket.