Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pápai csapatlátogatáson az útvonalkövető hallgatók

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2020. június 20. 8:03

Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központnál teljesítik szakmai képzésüket azok az Acélkocka altiszti tanfolyamon résztvevő közkatonák, akik most az MH Pápa Bázisrepülőtéren (MH PBRT) jártak csapatlátogatáson.

1596080889

Húszhetes szakmai képzésüket töltik Veszprémben azok az útvonalkövető altiszti szakirányon tanuló közkatonák, akik az MH Pápa Bázisrepülőtér mindennapjaiba nyerhettek bepillantást. A csapatlátogatáson először a katonai szervezet történetét és aktuális helyzetét ismerhették meg Némethy Tamás törzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa előadásában. A csapatmúzeumban a pápai bázis múltjához kapcsolódó relikviák invitálták időutazásra az „Acélkockákat": többek között Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok vadászpilóta magassági ruháját, katapultüléseket és hatástalanított MiG-21-es fegyverzetet is láthattak. Ezt követően egy bázistúra keretében ellátogattak az utasforgalmi terminálba, a javítóhangárba és a tűzoltószolgálathoz is.

Az utolsó állomás az MH PBRT Hadműveleti Központja volt, ahol tájékozódhattak a bázis életében központi szerepet betöltő alegység tevékenységéről. Megismerkedhettek a meteorológiai, a repülésbejelentő, a repülésirányító és a hadműveleti központ ügyeleti szolgálattal, érdeklődéssel figyelve a repülések szempontjából nélkülözhetetlen feladatköröket. A hallgatók általános képet kaptak arról is, hogy mivel tudják majd segíteni a helyi munkát a jövőben, miután elhelyezkedtek beosztásukban.

1596080889
Címkékrepülőtér