Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pápára látogattak a Magyar Hadtudományi Társaság vezetői

Szöveg: Gyeginszky Andor hadnagy |  2017. június 11. 19:28

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren tartotta informális elnökségi ülését a Magyar Hadtudományi Társaság. A Tömböl László nyugállományú vezérezredes által vezetett csoport tájékozódott a pápai bázison végbement fejlesztésekről, és betekintést nyert a jövőre vonatkozó tervekbe is. 

1596033976

A magyar Hadtudományi Társaság huszonhét évvel ezelőtt alakult, feladata, hogy összefogja és képviselje a hadtudománnyal foglalkozó személyeket, szervezeteket. A társaságnak mintegy 600 tagja van, akik 22 szakosztályban foglalkoznak a hadtudomány különböző területeivel. A tagok körülbelül 70 százaléka rendelkezik tudományos fokozattal.

„A rendhagyó kihelyezett ülés célja, hogy az egyetemen és az irodán kívül, első kézből szerezzünk tapasztalatokat" – mondta Tömböl László. „Fontos, hogy tájékozottak legyünk az elkészült pápai beruházásokról és a tervezett elképzelésekről. Az így szerzett információk segítik tagságunk tevékenységét, ami akár a további fejlesztésekhez is hozzájárulhat. Azért szerettünk volna Pápára eljönni, hogy lássuk a stratégiai légi szállítási képesség kialakítása kapcsán végbement fejlődést. Óriási előrehaladást tapasztaltunk a bázis számos területén. A modern irányítótornyot és a bázis folyamatosan bővülő infrastruktúráját látnia kell azoknak, akik e területen végzik tudományos munkájukat. Eddig nem volt bevett gyakorlat a társaság életében, hogy ilyen jellegű látogatáson vegyünk részt, de szerencsére Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka azonnal igent mondott megkeresésünkre. Elmondhatom: aki hosszú évek óta nem járt itt a pápai katonai repülőtéren, talán rá sem ismerne erre a helyre. Igazán hasznosnak tartom, hogy eljöttünk ide, a megszerzett tapasztalatok nagymértékben segíthetik jövőbeli munkánkat" – fogalmazott a társaság elnöke.

1596033977

Fotó: a szerző felvételei

Címkékrepülőtér