Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki képzés brit kiképzőkkel

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy |  2018. október 19. 7:11

Angol felkészítő csoport vezetésével kezdődött el a héten a Junior Commanders Leadership Course (JCLC) elnevezésű képességfejlesztő tanfolyam az MH 25. Klapka György Lövészdandár bázisán.

1599194902
Egy brit katonai tanácsadó- és kiképző csoport (British Military Advisory Training Team) vezeti a JCLC felkészítést a tatai helyőrségben. Ennek célja, hogy fejlesszék a résztvevők azon képességeit, amelyekre nemzetközi béketámogató műveletekben történő alkalmazásukkor szükségük lehet. Továbbá a tanfolyam során több szinten fogják fejleszteni a parancsnoki képességeiket is, köztük például a raj- és tűzcsoportszintű feladatok irányítását lesállás esetén, illetve a raj- és tűzcsoport vezetését menetben és felderítésben.

1599194902
A Magyar Honvédség több alakulata delegált tiszteket és altiszteket a négyhetes tanfolyamra. Az első hét elméleti foglalkozásait követően gyakorlati és elméleti tudást szereznek majd a hallgatók. A harmadik héten háromnapos egybefüggő gyakorlatot hajtanak végre, majd az utolsó héten egy zárógyakorlat keretében adnak számot a megszerzett tudásukról.

1599194902
Fotó: a szerző felvételei

Címkéktanfolyam